daniia-vydiliaie-do-264-mln-dol-na-initsiatyvu-shvetsii-z-postavky-ukraini-bmp-cv90

Данія виділяє до 264 млн дол. на ініціативу Швеції з поставки Україні БМП CV90

 • 32217 переглядiв

Данія і Швеція спільно профінансують бойові машини піхоти CV90 для України

Данія виділила 1,8 мільярда данських крон (близько 264 млн дол.) для допомоги у фінансуванні шведської ініціативи щодо надання Україні бойових машин піхоти CV90. Про це УНН інформує з посиланням на повідомлення міністерства оборони Данії.

Деталі

Повідомляється, що разом з урядом Швеції уряд Данії вирішив співфінансувати вже розпочату допомогу, а також розпочати виробництво додаткових бойових машин піхоти CV90. Окрім БМП CV90, допомога також включає запасні частини, боєприпаси та багаторічну угоду про технічне обслуговування, щоб транспортні засоби могли мати матеріально-технічну підтримку після доставки.

"Бойові машини піхоти CV90 дуже затребувані в Україні, тому уряд виділив 1,8 мільярда данських крон (близько 263,6 мільйона доларів – ред.) у 2023 році…" - ідеться в повідомленні.

Швеція схвалила зимовий пакет допомоги Україні на 124 млн євро14.12.23, 12:44 • [views_0]

"Данія та Швеція мають взірцеву оборонну співпрацю, як на двосторонній основі, так і під егідою НАТО, NORDEFCO та ЄС, що має велике значення для безпеки обох націй. Нинішня двостороння угода є важливим внеском у наші спільні амбіції продовжувати підтримувати боротьбу України за свободу. Тому ми об’єднуємо зусилля, щоб передати бойові машини піхоти шведського виробництва, які Україна попросила використовувати в оборонній боротьбі проти росії", – заявив міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

Повідомляється також, що Швеція вже передала 50 одиниць CV90 Україні.

Україна отримає 8 мільярдів євро та літаки F-16 від Данії 13.12.23, 16:01 • [views_0]