danilishin-znyav-svoyu-kandidaturu-z-viboriv-prezidenta-nan-ukrayini

Данилишин зняв свою кандидатуру з виборів президента НАН України

 • 8840 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Голова ради Нацбанку України Богдан Данилишин вирішив зняти свою кандидатуру з виборів президента НАН України, уступивши місце молодим вченим. Про це він написав у Facebook, передає УНН.

"Повідомляю, що я зняв свою кандидатуру з виборів президента НАН України. Всіма силами старався привернути увагу до проблем науки. Але політиків більше цікавлять місцеві вибори, дилетантів - догана Рожковоі і Ко, а реально проблеми подальшого розвитку науки в Україні фактично нікого", - написав Данилишин.

За його словами, наука стала заручницею глибокого пенсійного віку, адже середній вік усіх наукових співробітників Академії 2019 року складав 53,9 років,серед них середній вік академіків НАН України — 77,1 рік.

"Як бачимо – одна "молодь". Крім того НАН України стала заручницею свого майна і землі, які вже десятки років експлуатуються в своїх інтересах комерційними структурами і чиновниками. Не в інтересах як держави так і Академії…Потрібне оновлення. Прагну, щоб молоді вчені бачили перспективу в науці, а не тільки глибоких пенсіонерів, які живуть вчорашнім днем. Є і прогресивні вчені, за них треба боротися. Скажуть, що я займаюся дискримінацією людей за віковим принципом. Якраз дискримінують молодь, людей до 50", - написав Данилишин.

Нагадаємо, що у серпні на 102-му році життя помер Президент НАН України Борис Патон.

Українські Національні Новини

Політика