danilov-kitay-ne-postachatime-rosiyi-zbroyu-tse-ne-v-yogo-interesakh

Данілов: не бачимо, для чого Китаю постачати росії зброю, це не в його інтересах

 • 649461 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. На сьогодні Китай не планує постачати зброю росії для війни проти України, оскільки інтереси двох держав не співпадають. Таку думку висловив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону 14 березня, передає УНН.

Цитата

"Я був би дуже обережним, говорячи про те, що росію комусь треба озброювати. На сьогодні ми не бачимо, для чого Китаю треба озброювати рф. Інтереси не співпадають, зовсім інші бачення розвитку територій", - сказав він.

Деталі

Секретар нагадав, що неодноразово звертав увагу на "багато історичних процесів", які сьогодні відбуваються.

"Я неодноразово казав, що після цієї війни та нашої перемоги будуть утворені нові союзи, будуть нові кордони та багато нових речей, деякі з яких для нас будуть доволі цікавими, а для багатьох - несподіваними", - зауважив Данілов.

Окрім цього, відповідаючи на запитання щодо запропонованого Китаєм "мирного плану" стосовно закінчення війни в Україні, секретар РНБО зауважив, що в цій пропозиції "є одна дуже важлива річ" - це повага до суверенітету, кордонів, які має та чи інша країна.

"Це важлива річ, на яку треба звернути увагу. Спілкуватися треба з усіма, світ великий, але всі рішення, які приймаються, вони мають прийматися на користь нашої країни... Ми будемо спілкуватися з усіма. Інша річ, що у результаті цього спілкування ми повинні з вами отримати, які будуть наслідки. Більш ніж впевнений, що всі спілкування нашого президента будуть виключно на користь України", - підсумував він. 

Нагадаємо

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що росія вже "видихається", але "не у всіх є розуміння", що далі робити з країною-агресором, яка має ядерну зброю.

Українські Національні Новини

Політика