danilov-nagolosiv-na-neobkhidnosti-posilennya-kiberzakhistu-derzhavi

Данілов наголосив на необхідності посилення кіберзахисту держави

 • 14136 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наголосив на необхідності посилення кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та захист персональних даних громадян. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу РНБО.

"В умовах активізації проти нашої держави діяльності іноземних спецслужб, зокрема, розвідувальних органів Російської Федерації, посилення кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та захист персональних даних громадян України від витоків стали пріоритетом державної політики у сфері кібербезпеки. Ситуацію ускладнює необхідність роботи державних органів в умовах віддаленого доступу у період протистояння усього світу загрозі, пов’язаній із поширенням коронавірусу", - зазначив Данілов.

Також він наголосив на незадовільному стані захищеності державних електронних інформаційних ресурсів, реєстрів, баз даних та інших інформаційних масивів, та наголосив на удосконаленні практичної взаємодії між суб’єктами забезпечення кібербезпеки.

"Важливим у цьому процесі є невідкладне інформування НКЦК про виявлені факти кібератак та кіберінцидентів на інформаційні системи державних органів, об’єктів критичної інфраструктури для здійснення координації з оперативного реагування, адже наслідки від кібератак можуть створити суттєву загрозу життєво важливим інтересам держави і суспільства", - підкреслив Данілов.

Нагадаємо, як повідомили у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації майже 8 тисяч хакерських атак на сайти держорганів було заблоковано системою захищеного доступу до мережі інтернет протягом 6-12 травня.

Українські Національні Новини

Політика