danilov-obgovoriv-z-poslom-kitayu-mozhlivosti-podalshogo-rozvitku-spivrobitnitstva

Данілов обговорив з послом Китаю можливості подальшого розвитку співробітництва

 • 12851 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Секретар РНБО України Олексій Данілов та Надзвичайний і Повноважний Послом КНР в Україні Фань Сяньжун обговорили можливості подальшого розвитку взаємовигідного українсько-китайського співробітництва у політичній, економічній та безпековій сферах. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу РНБО.

"Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що секретар РНБО України подякував китайській стороні за внесок у боротьбі з епідемією COVID-19 в Україні.

"Ми отримали значну допомогу не лише від уряду КНР, а й від ряду китайських компаній", - сказав Данілов.

Посол зазначив, що Китай і надалі проводитиме дружню політику стосовно України, співпрацюватиме з нею у міжнародних організаціях, вестиме двосторонній діалог у дусі рівноправності та поваги.

Данілов і Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні також акцентували, що двостороння співпраця нині динамічно розвивається.

Також пан Посол сказав, що Китай є одним з основних торговельних партнерів України: двосторонній товарообіг за підсумками 2019 року становив 12,8 млрд долларів та має перспективи до подальшого збільшення.

"Співрозмовники обговорили можливості подальшого розвитку взаємовигідного українсько-китайського співробітництва у політичній, економічній та безпековій сферах, і наголосили на необхідності розширення і активізації двосторонніх взаємин", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, серед перспективних напрямів співпраці було названо розбудову інфраструктури, науково-технічне і військово-технічне співробітництво.

"Данілов у цьому контексті наголосив на важливості залучення в Україну китайських інвестицій, зокрема для реалізації інфраструктурних проектів", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська зустрівся із послом КНР - запевнив у сприянні захисту китайського бізнесу в Україні.

Українські Національні Новини

Політика