danilov-ukrayintsyam-vistachit-zbroyi-schob-dati-vidsich-v-razi-vtorgnennya-rosiyi

Данілов: українцям вистачить зброї, щоб дати відсіч в разі вторгнення Росії

 • 14929 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов заявив, що у разі повномасштабного вторгнення Росії українцям вистачить зброї, щоб дати відсіч. З такою заявою він виступив після візиту в компанію з виготовлення зброї, передає УНН.

Цитата

"Українська зброя має бути гарно змащена і завжди напоготові! Саме тому на вихідних разом з Міністром оборони Олексієм Резніковим відвідали компанію, яка виробляє таку необхідну нам зброю.

І хочу сказати, що ніщо так не тішить око і не заспокоює, як нові гвинтівки UAR-15, снайперські гвинтівки UAR-10, UAR-10M або UBR-008 вітчизняного виробництва. І, до речі, гвинтівка UAR-10 офіційно прийнята на озброєння Збройних Сил України", - написав секретар РНБО.

"А від так, щоб гвинтівок у нас у "час Х" вистачило для зустрічі всіх «зелених» та іншого штибу чоловічків, стимулювання приватної підприємницької ініціативи є одним з важливих пріоритетів реформи українського ОПК.

Між іншим, як свідчать соціологічні дослідження, майже половина жителів України в разі загрози вторгнення готові боротися з ворогами зі зброєю в руках. А значить, цієї зброї має бути і буде достатньо", - резюмував Данілов.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеки нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

На тлі цього президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв'язок, які тривали дві години.

Як заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна і Байдена, Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити в НАТО.

Українські Національні Новини

Суспільство