daniya-vidpravit-ukrayini-spisani-tanki-leopard-1

Данія відправить Україні списані танки Leopard 1

 • 2083060 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Данія оголосила, що передасть Україні списані танки Leopard 1. Про це УНН інформує посилаючись на АР.

Деталі

Відремонтовані бойові танки будуть відправлені українським силам у рамках пожертвувань західних країн після звернення президента Володимира Зеленського.

Хоча конкретної кількості списаних танків чи країн-донорів поки що не підтверджено, очікується, що Данія відправить українським силам до сотні старих танків німецького виробництва.

Подаровані танки більше не використовуються данськими військами та були продані німецькій компанії у 2010 році. В даний час танки розміщені у Фленсбурзі, Німеччина.

Очікується, що танки, які використовувалися 1994 року в Боснії проти сербських військ під час операції «Боллебанк», прибудуть до України найближчими місяцями.

Данія окремо також зобов'язалася передати Україні 19 гаубичних артилерійських систем французького виробництва Caesar.

"Ми постійно контактували з українцями з приводу артилерії Caesar, зокрема, і я радий, що тепер ми отримали широку підтримку від данського парламенту, щоб пожертвувати її для боротьби за свободу України", - заявив міністр оборони Якоб Еллеманн-Єнсен за підсумками наради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина, Данія та Нідерланди до весни 2024 року відправлять до України понад 100 танків

Українські Національні Новини

Новини Світу