daniya-zaplatit-bilshe-3-mlrd-dol-fermeram-cherez-ubitikh-covid-19-norok

Данія заплатить понад 3 млрд дол. фермерам за вбитих через COVID-19 норок

 • 14153 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Данія запропонує більш 3 млрд дол. в якості компенсації фермерам норок після вибракування мільйонів тварин в спробі приборкати COVID-19, що мутував. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Financial Times.

Цитата:

"Пізно ввечері в понеділок датські парламентарі погодилися дати фермерам норки 19 млрд данських крон (3,1 млрд доларів) на відшкодування збитків від забитих до 17 млн ​​тварин і майбутню втрату доходів в результаті угоди...", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Так, Данія була найбільшим в світі виробником шкурок норки, але лівоцентристський уряд раптово поклало кінець цій галузі в листопаді на тлі побоювань, що штам коронавируса, який мутував та перейшов від норки до людини, може поставити під загрозу ефективність деяких вакцин.

Повідомляється, що вчені також ставлять під сумнів те, що мутована версія коронавірусу так небезпечна, як спочатку заявляли датські офіційні особи, і яку загрозу вона представляє для вакцин. Міністр сільського господарства Данії був змушений піти у відставку через скандал.

Доповнення

Через коронавірус Данія до 2022 року заборонила розведення норок.

Нагадаємо, на початку листопада минулого року влада Данії вирішила знищити всіх норок на фермах - що становить близько 17 млн ​​особин - після того, як у цих тварин знайшли мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, яка може поширюватися серед людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу