daniya-zaprovadzhuye-revaktsinatsiyu-vid-covid-19-lyudyam-starshe-18-rokiv

Данія запроваджує ревакцинацію від COVID-19 для людей старше 18 років

 • 10786 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Данія приєдналася до інших європейських країн, запропонувавши ревакцинацію проти COVID-19 всім, кому виповнилося 18 років, на тлі зростання кількості випадків коронавірусу. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Управління охорони здоров’я Данії заявило в четвер, що "зниження імунітету також відбувається у людей молодшого віку".

Заступник голови уряду Хелен Пробст, сказала, що "ревакцинація пропонується з однаковими інтервалами всім, кому більше 18 років".

У Данії, як і в багатьох інших країнах Європи, спостерігається сплеск коронавірусної інфекції, а органи охорони здоров’я кажуть, що кількість випадків і госпіталізацій зросла швидше, ніж очікувалося.

"Коли ми бачимо, як зараз спалахує епідемія, це пов’язано насамперед із переходом від літа до осені та зими, і в той же час у нас відкрите суспільство лише з кількома обмеженнями. У поєднанні з тим, що дія вакцин з часом зменшується, очікується, що інфекція буде зростати", – сказала Пробст.

У середу уряд Данії заявив, що буде шукати підтримки в парламенті, щоб відновити мандат на носіння масок у громадських місцях і розширити використання цифрового пропуску для COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія повторно вводить перепустки COVID-19 після сплеску випадків захворювання

Додамо

У Данії, яка вже пропонувала "бустерні" щеплення літнім і вразливим людям, третя доза вакцини буде запропонована людям через шість місяців після другого щеплення. Вакцинація в скандинавській країні є добровільною.

За офіційними даними, 88,4% громадян Данії отримали першу дозу щеплення, а 86,4% отримали обидві дози вакцини.

Сусідня Швеція, рекомендувала кожному громадянину у віці від 18 до 65 років зробити ревакцинацію проти COVID-19 через шість місяців після отримання другої дози вакцини.

Українські Національні Новини

Новини Світу