daniyu-vtretye-poprosili-dozvoliti-budivnitstvo-pivnichnogo-potoku-2

Данію втретє попросили дозволити будівництво "Північного потоку-2"

 • 10547 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Компанія Nord Stream 2 AG, оператор будівництва магістрального газопроводу "Північний потік-2", через більш ніж два роки після подачі першої заявки на отримання дозволу на будівництво газопроводу у водах Данії, подає заявку за третім варіантом його маршруту. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-реліз компанії.

"Третя заявка, що включає оцінку впливу на навколишнє середовище, стосується маршруту у виключній економічній зоні (ВЕЗ) Данії в водах на південь від острова Борнхольм. Заявка подається відповідно до рішення Датського енергетичного агентства (ДЕА) від 26 березня 2019 року", - повідомили у компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС остаточно затвердив зміни до газової директиви щодо "Північного потоку-2"

Як зазначається, ця територія у ВЕЗ раніше була спірною між Данією і Польщею і тому не була доступна для розробки будь-яких проектів. Домовленість між двома країнами тепер досягнута, але ще не ратифікована Польщею, вказали у компанії.

Оператор "Північного потоку-2" також відзначив, що на розгляді в ДЕА вже є дві заявки від компанії Nord Stream 2.

Російський газопровід "Північний потік-2" будується для поставок газу до Німеччини в обхід України. В Україні вказують на політичність цього проекту і на те, що якщо "Північний потік-2" буде побудований, Росія організує серію провокацій, щоб остаточно припинити транзит через Україну. Німеччина заявляє, що не вважає цей проект політичним, і зробила кроки, спрямовані на збереження транзиту газу Україною.

Українські Національні Новини

Економіка