darina-navalna-vid-imeni-batka-otrimala-premiyu-sakharova-u-yevroparlamenti

Дарина Навальна від імені батька отримала премію Сахарова у Європарламенті

 • 28772 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. У середу, 15 грудня, Європарламент присудив Олексію Навальному премію Сахарова "за свободу думки", яку в Страсбурзі отримала його донька Дарина Навальна. Про це УНН повідомляє з посиланням на сайт Європарламенту.

Цитата

“Йому погрожували, катували, отруювали, заарештовували, ув'язнювали, але їм не вдавалося фактично змусити його замовкнути. Як він сам одного разу сказав, корупція процвітає там, де немає поваги до прав людини, і я вважаю, що він правий", - заявив голова Європейського парламенту Давид Сассолі під час вступного слова на церемонії вручення.

Деталі

Приймаючи премію від імені свого батька, Дарина у своїй промові від імені Навального заявила, що ніхто не сміє прирівнювати Росію до режиму Путіна.

"Росія - частина Європи, і ми прагнемо стати її частиною. Але ми також хочемо, щоб Європа прагнула до тих дивовижних принципів, які лежать в її основі. Ми прагнемо до Європи ідей, відзначення прав людини, демократії і цілісності", - заявила дочка опозиціонера.

На церемонії в Страсбурзі також були присутні політичний радник Навального Леонід Волков і прессекретар Навального Кіра Ярмиш.

Додамо

У жовтні Європарламент присудив премію Навальному Академіка Сахарова. Премія вручається щорічно "за свободу думки".

У вересні журнал Time включив політика в топ-100 найвпливовіших людей світу. 1 грудня Олексія Навального включили в список "50 людей року" за версією Bloomberg.

Контекст

Олексій Навальний повернувся в Росію 17 січня після лікування в Німеччині від отруєння хімічною речовиною "Новачок", і його відразу ж затримали під час проходження паспортного контролю в аеропорту Шереметьєво. На початку лютого суд Москви замінив йому умовний термін у справі "Ів Роше" на реальний, який зараз він і відбуває.

Українські Національні Новини

Новини Світу