datskiy-doslidnik-zvinuvativ-ukrayinu-u-pochatku-viyni-z-rf-tspd-pri-rnbo

Данський дослідник звинуватив Україну про початок війни з рф – ЦПД при РНБО

 • 3720510 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Центр протидії дезінформації при РНБО, повідомив, що данський дослідник Йєнс Йорген Нільсен поширює наратив про те, що у багатьох державах світу при владі перебувають "русофобські уряди", тому російський диктатор володимир путін і розв’язав війну в Україні, передає УНН.

Деталі

Днями у Копенгагені під час міжнародної конференції Нільсен висловив думку щодо подій в Україні. Данський дослідник підкреслив, що не підтримує рішення путіна щодо повномасштабної війни в України, але водночас заявив, що українська армія на момент вторгнення росії 24 лютого вже почала війну.

Цитата

"Повторюючи російські наративи, Й. Йорген Нільсен запевняє, що 110 000 українських солдатів були готові "увійти на Донбас та взяти Крим". Дослідник замовчує той факт, що всі тимчасово окуповані ворогом території - частина України, а керівництво нашої держави неодноразово пояснювало, що силовий метод повернення територій не розглядається і не може розглядатися", - зазначили в ЦПД.

Також Нільсен поширює наратив про те, що у багатьох державах світу при владі перебувають "русофобські уряди", тому путін і розв’язав війну в Україні

Нагадаємо 

Італійський генерал Леонардо Трикаріко закликає Євросоюз відмовитися від "божевільної ідеї" виграти війну в Україні та посприяти перемовинам з рф.

Українські Національні Новини

Політика