datu-vidstavki-mey-stane-vidomoyu-pislya-golosuvannya-za-ugodu-po-brexit

Дата відставки Мей стане відомою після голосування за угоду по Brexit

 • 9070 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей відповіла відмовою на питання щодо дати її відставки, але при цьому пообіцяла узгодити графік виборів нового лідера у найближчі тижні. Про це йшлося на засіданні комітету Консервативної партії, повідомляє УНН із посиланням на Independent.

Високопоставлені члени комітету торі провели зустріч з Мей на тлі зростаючого тиску на прем'єра щодо оголошення дати відставки.

Голова комітету Грем Брейді сказав, що він знову зустрінеться з Мей у червні, щоб "узгодити графік виборів нового лідера" після голосування за угоду про вихід Великої Британії з ЄС.

"Прем'єр-міністр сповнена рішучості забезпечити наш вихід з Європейського Союзу і присвячує свої зусилля забезпеченню другого читання угоди на тижні, що починається 3 червня 2019 року, затвердження цієї угоди і виходу Сполученого Королівства з Європейського Союзу влітку" - заявив він.

"Ми домовилися, що зустрінемося після другого читання законопроекту, щоб узгодити графік виборів нового лідера Консервативної і юніоністської партії." – додав Брейді.

За його словами, зустріч відбудеться незалежно від того, яким буде результат голосування щодо угоди.

Нагадаємо, британський уряд в найкоротші терміни внесе до парламенту законопроект щодо Brexit, який називається Withdrawal Agreement Bill, для того, щоб дати депутатам час для його вивчення.

Українські Національні Новини

Політика