dbr-dozvolili-dostup-do-dokumentiv-v-opu-u-spravi-pro-priznachennya-groysmana

ДБР дозволили доступ до документів в ОПУ у справі про призначення Гройсмана

 • 10196 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Державне бюро розслідувань отримало дозвіл від суду на вилучення документів з Офісу Президента у межах розслідування можливого зловживання владою посадовими особами під час призначення у квітні 2016 року Прем’єр-міністра України, ким став Володимир Гройсман. Відповідна ухвала Печерського районного суду Києва від 17 жовтня оприлюднена у Єдиному реєстрів судових рішень, передає УНН.

"Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи, які займають особливо відповідальне становище в державних органах України, зловживаючи службовим становищем, за відсутності передбачених законодавством підстав, внесли у квітні 2016 року до Верховної Ради України подання на призначення Прем'єр-Міністра України за відсутності коаліції у Верховній Раді України", - йдеться у тексті ухвали.

Слідчий ДБР звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення у межах розслідуваного провадження.

"Слідчий вказує, що... виникла необхідність у дослідженні пропозиції коаліції депутатських фракцій "Європейська Україна" щодо кандидатури на посаду Прем'єр-міністра України ОСОБА_7, подання Президента про призначення на посаду Прем'єр-міністра України ОСОБА_7 , а також інших службових документів, які складались в ході "супроводження" зазначених документів (службові записки, довідки). Крім того, виникла необхідність у здійсненні порівняльного аналізу порядку призначення на посаду Прем'єр-міністра України ОСОБА_5 із порядком призначення на посаду Прем'єр-міністра України ОСОБА_7 Така необхідність обумовлена тим, що Прем'єр-міністр України ОСОБА_5 та Прем'єр-міністр України ОСОБА_7 призначалися Президентом ОСОБА_6 за поданням коаліції "Європейська Україна", - вказано у тексті ухвали.

Запитувані відомості та документи перебувають у володінні Офісу Президента України, сказано у документі.

"Надати дозвіл слідчому... та прокурорам... на вилучення копій документів (їх виїмку), у разі відсутності документів, що підлягають виїмці на паперових носіях - надати для проведення виїмки належними чином завірені копії, електронні роздруківки вказаних документів та відомостей, запис на електронні носії чи довідки із наданням обґрунтування неможливості надання документів (акти знищення, копії постанов та протоколів виїмок, проведених раніше, тощо), а саме до документів, що перебувають у володінні Офісу Президента України", - сказано у тексті ухвали.

Додамо, 14 квітня 2016 року Верховна Рада прийняла відставку Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і призначила Володимира Гройсмана на посаду Прем’єр-міністра України.

Українські Національні Новини

Політика