dbr-ne-znayshlo-pidstav-dlya-reyestratsiyi-provadzhennya-za-zayavoyu-shevchuka-proti-ksu

ДБР не знайшло підстав для реєстрації провадження за заявою Шевчука проти КСУ

 • 11740 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. ДБР відмовилося відкривати кримінальне провадження за заявою екс-голови КС Станіслава Шевчука. Останній скаржився на невиконання КСУ рішення суду про його поновлення на посаді. Про це в інтерв'ю в ефірі "Радіо Свобода" розповів очільник Державного бюро розслідувань Роман Труба, передає УНН.

"Заява була подана в ДБР, і стосувалася вона невиконання ухвали про поновлення його (Шевчука,- ред.)на посаді Голови КСУ, а саме недопущення його до місця роботи. Ця заява була слідчими розглянута. Ми врахували той момент, що коли Станіслав Шевчук мав намір прийти на своє робоче місце, у суду не було ухвали (ОКАС - ред.) з мокрою печаткою. Тому була надана відповідь Станіславу Шевчуку про те, що ми відмовляємося реєструвати це кримінальне провадження. І було роз'яснено, що він може звернутися до суду. Що надалі відбувається – нам про це не відомо", - зазначив Труба.

Як писав УНН, Шевчука було усунуто з посади судді КСУ шляхом таємного голосування і після невтішних висновків Комісії з регламенту у травні поточного року. Судді КС висловили недовіру своєму екскерівнику 14 травня, а ДБР згодом відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання Шевчуком службовими повноваженнями.

Рішення про "поновлення" Шевчука на посаду 11 жовтня виніс ОАСК. Суддя Андрій Федорчук ухвалив його одноосібно, попри клопотання сторони захисту розглядати справу у складі суддівської трійки.

15 та 16 жовтня Шевчук вже намагався потрапити до приміщення КС, проте марно.

Судді КС, у свою чергу, провели спеціальне пленарне засідання, де розглянули заяву Станіслава Шевчука "про поновлення" та оголосили перерву.

Юристи, тим часом, рішення ОКАС про "поновлення" Шевчука називають нікчемним з юридичної точки зору, пояснюючі, що правового механізму його виконання просто не існує.

Українські Національні Новини

Суспільство