dbr-porushilo-spravu-za-faktom-vtrati-materialiv-sprav-maydanu

ДБР порушило справу за фактом втрати матеріалів "справ Майдану"

 • 10077 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу за фактом ймовірної втрати матеріалів у "справах Майдану" слідчими Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України. Про це під час брифінгу заявив директор ДБР Роман Труба, передає кореспондент УНН.

“За фактом зникнення матеріалів кримінального провадження... дійсно, 5 років уваги до розслідування саме цієї категорії справ, 5 років очікування результатів, це 5 років особливого статусу. На жаль, я сьогодні мушу констатувати, що є певні можливі порушення з боку слідчих Генпрокуратури. Вчора ми отримали звернення про внесення відомостей щодо слідчих УСР ГПУ, які допустили втрату матеріалів кримінальних проваджень. Нами було отримано два томи матеріалів з одного з кримінальних проваджень. Нами внесено відомості до ЄРДР і сьогодні розпочато відповідне розслідування”, — сказав Труба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДБР створять підрозділ, який займатиметься справами Майдану

На питання про те, чиє звернення надійшло в ДБР, він відповів “якщо я не помиляюсь, Андрія Портнова”.

Нагадаємо, 21 жовтня 2019 року в Генпрокуратурі створено Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. До його складу увійшли три відділи.

Раніше УНН повідомляв, адвокати Небесної сотні розкритикувала рішення Генерального прокурора Руслана Рябошапки про призначення Віктора Мисяка на посаду начальника Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП