dbr-provodit-slidchi-diyi-u-spravi-pro-mozhlive-vtruchannya-sitnika-u-vibori-v-ssha

ДБР проводить слідчі дії у справі про можливе втручання Ситника у вибори в США

 • 16958 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. У Державному бюро розслідувань триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого втручання голови Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника і колишнього народного депутата Сергія Лещенка у вибори президента США, проводяться необхідні слідчі дії. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у відділі по роботі з громадськістю та ЗМІ ДБР.

"Досудове розслідування у вказаному вами кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові), процесуальні дії з метою повного, об’єктивного та неупередженого дослідження всіх обставин можливого вчинення кримінального правопорушення", - повідомили у ДБР, відповідаючи на питання щодо розслідування за фактом можливого втручання Ситника і Лещенка у вибори президента США.

У Бюро зазначили водночас, що, відповідно до вимог ст. 222 Кримінального процесуального кодексу України, відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

"У зв’язку з викладеним, надати конкретні відомості про проведені слідчі, процесуальні дії, здобуті докази та прийняті рішення неможливо", - зазначили в Бюро.

Як повідомляв УНН, 30 травня перший заступник директора ДБР Ольга Варченко повідомила, що Бюро оголосить поточні результати розслідування кримінального провадження за фактом можливого втручання голови НАБУ Артема Ситника і тоді ще народного депутата Сергія Лещенка у вибори президента США найближчим часом.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП