dbr-provodit-slidchi-diyi-v-nabu

ДБР проводить слідчі дії в НАБУ

 • 14658 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Державне бюро розслідувань проводить слідчі дії в будівлі Національного антикорупційного бюро. Про це кореспонденту УНН повідомили в прес-службі ДБР.

"Певні слідчі дії проводяться", - зазначили у прес-службі, відповідаючи на запитання про те, чи проводить ДБР обшук у будівлі НАБУ.

Раніше в мережі з’явилось повідомлення про те, що в будівлі Національного антикорупційного бюро проводиться обшук в рамках розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання державних коштів в оборонній сфері.

У ДБР такої інформації не підтвердили і не спростували.

Як повідомляв УНН, у 2017 році до НАБУ було направлено матеріали справи, з яких витікає ймовірна корупційна діяльність працівників НАБУ у співпраці з керівником ТОВ "Оптимумспецдеталь". Водночас, за заявою керівника САП, жодних дій НАБУ в цій справі не вчиняло. Генпрокурор заявив, що монополію на розслідування розкрадань в "оборонці" має НАБУ.

Нагадаємо, після оприлюднення журналістського розслідування в Україні розгорівся скандал щодо корупції в оборонній сфері. На фоні цього було звільнено першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. НАБУ порушило справу щодо ймовірної корупції в оборонній сфері після журналістського розслідування. Згодом НАБУ провело обшуки у Гладковських та інших фігурантах "оборонної" справи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП