dbr-rozsliduye-ponad-800-sprav-proti-zradnikiv-ta-kolaborantiv

ДБР розслідує понад 800 справ проти зрадників та колаборантів

 • 135497 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. З початку російської агресії Державне бюро розслідувань відкрило 815 проваджень щодо зрадників та колаборантів. Про це повідомили у пресслужбі відомства, передає УНН.

Деталі

Найбільшу кількість проваджень відкрито у Донецькій, Луганській, Херсонській областях та місті Києві.

679 кримінальних справ відкрито за державну зраду, за колабораційну діяльність - 104 провадження, 9 - щодо пособників державі-агресору та інші. 256 фігурантам повідомлено про підозру, 168 осіб оголошено у розшук. До суду скеровано 22 справи.

Ще майже 1 150 осіб перевіряються на причетність до державної зради та колабораційної діяльності.

Нагадаємо

У липні ДБР оголосило в розшук народного депутата Олексія Ковальова, якого підозрюють у державній зраді. Йому заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зазначимо, що ще одного народного депутата - Антона Яценка - просять перевірити на колабораціонізм, зокрема, через можливі зв’язки з Ковальовим. 

Нині Антон Яценко розгорнув боротьбу з місцевою владою на Черкащині і тероризує тамтешнього голову ОВА Ігоря Табурця кримінальними справами. Нардеп звинуватив його у хабарництві, а також у проблемах у військових частинах на Черкащині, посилаючись на інформацію від блогера Олексія Оскера, якого раніше викривали на фейках. Зокрема, Оскер вже під час війни закликав знести місцеву владу на Волині. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП