dbr-vidkrilo-spravu-schodo-rozkradan-v-oborontsi

ДБР відкрило справу щодо розкрадань в "оборонці"

 • 13470 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Державне бюро розслідувань відкрило провадження у справі розкрадань в оборонній сфері. Про це повідомив голова ДБР Роман Труба на позачерговому розширеному засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у Збройних Силах України та корупції в "Укроборонпромі", передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день слідчі ДБР зареєстрували одне кримінальне провадження, але я не виключаю, що в подальшому також будуть реєструватися інші кримінальні провадження", - наголосив Труба.

За його словами, оперативний супровід у цьому кримінальному провадженні не може здійснювати НАБУ, оскільки його працівники фігурують у розслідуванні, – його має забезпечувати Нацполіція.

Раніше повідомлялося, Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України кілька днів тому розпочало службове розслідування за фактами можливих неправомірних дій працівників Бюро, пов’язаних з фігурантами журналістського сюжету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: САП відкрила справу щодо корупції в ОПК

Як повідомляв УНН, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у 2017 році до Національного антикорупційного бюро було направлено матеріали справи, з яких витікає ймовірна корупційна діяльність працівників НАБУ у співпраці з керівником ТОВ "Оптимумспецдеталь". Водночас, за заявою керівника САП, жодних дій НАБУ в цій справі не вчиняло.

Нагадаємо, сума збитків по справах щодо схем на підприємствах "Укроборонпрому" становить близько 1 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика