dbr-vikrilo-ta-zatrimalo-pidpriyemtsiv-yaki-prodavali-minoboroni-yaytsya-po-17-griven

ДБР викрило та затримало підприємців, які продавали Міноборони яйця по 17 гривень

 • 1118613 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Працівники ДБР у ході спільної спецоперації з СБУ викрили та затримали підприємців, які привласнювали кошти, виділені на харчування військовослужбовців ЗС України, зокрема продавали яйця по 17 гривень. Про це інформує УНН, посилаючись на сайт ДБР.

Цитата

"У межах масштабного розслідування належного забезпечення військових всім необхідним ДБР постійно припиняє спроби нажитися на війні окремих чиновників та підприємців. Особлива увага приділяється забезпеченню продуктами харчування, оскільки тут, на думку злодіїв, найпростіше "сховати кінці в воду" – продукти можна "списати", "з’їсти на папері" тощо", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що правоохоронці затримали групу з п'яти осіб, до якої входили представники підприємств-постачальників та військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин ЗСУ. Також затримали військовослужбовця, який вів "чорну бухгалтерію".

Суму встановлених збитків державі від діяльності групи наразі оцінюють у понад 4,6 мільйона гривень. За інформацією ДБР, "зекономлені" кошти, які перераховувало Міноборони України, учасники схеми ділили між собою.

У ході обшуків в учасників злочину вилучили чорнову бухгалтерію, записи, незаконну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої, понад 1 мільйон гривень готівкою. Наразі затриманим готують повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення – привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинені в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Нагадаємо

23 січня відбулося засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, де було присутнє керівництво Міноборони.

Приводом для виклику керівництва Міноборони на засідання комітету ВР стали повідомлення ЗМІ про нібито закупівлі харчів для військових за цінами, які значно вище, ніж у закладах торгівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Злощасні яйця": Веніславський заявив про перекручування фактів у розслідуванні щодо закупок харчування Міноборони

Українські Національні Новини

Суспільство