dbr-vstanovilo-viyskovosluzhbovtsiv-rf-yaki-z-tankiv-rozstrilyuvali-likarnyu-v-trostyantsi

ДБР встановило військових рф, які з танків розстріляли лікарню у Тростянці

 • 89229 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Держане бюро розслідувань повідомило про підозру двом військовослужбовцям 1 танкового полку 2 гвардійської Таманської мотострілецької дивізії, які підозрюються у тому, що фактично впритул розстріляли приміщення Тростянецької районної лікарні (Сумська область). Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу ДБР в Telegram.

Деталі

За інформацією слідства, у березні, під час окупації Тростянця, загарбники оточили кількома танками місцеву лікарню та підступно відкрили вогонь по медичній установі.

Цитата

"ДБР встановило, що команду прицільного вогню зі 125-мм гармати віддав командир танку Т-72, уродженець Республіки Татарстан Петро Смірнов. Йому, а також навіднику-оператору Айнуру Мухаметжанову, повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Сумська обласна прокуратура.

Нагадаємо 

Служба безпеки Україна ідентифікувала ще одного російського окупанта, який здійснював звірства проти мирного населення у Київській області. Ним виявився 20-річний Булат Фассахов – проходить службу в 30-ій окремій мотострілецькій бригаді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП