dbr-vzyalosya-rozsliduvati-mozhlive-nezakonne-vivezennya-suddi-do-moldovi

ДБР взялося розслідувати можливе незаконне вивезення судді до Молдови

 • 11746 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. ДБР розслідує обставини можливого незаконного вивезення судді до Молдови. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

"Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження щодо організації можливого незаконного вивезення групою осіб судді через державний кордон України до Молдови", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що підставою реєстрації кримінального провадження стала інформація, поширена у ЗМІ.

"За поширеною в ЗМІ інформацією, до організації незаконного вивезення судді може бути причетне колишнє керівництво держави", - додали в Бюро.

Наразі проводиться досудове розслідування, зокрема перевірка оприлюднених фактів.

Факт кваліфіковано як незаконне переправлення осіб через державний кордон України у спосіб, небезпечний для життя чи здоров'я особи, яку незаконно переправляли через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища (ч. 2. ст. 332 Кримінального кодексу України) і зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Миколу Чауса під час отримання неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. за винесення рішення суду в інтересах підсудного. Повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення за ч.4 ст.368 ККУ йому направили 11 серпня. 6 вересня 2016 року Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та його арешт. 27 жовтня 2017 року в розшук суддю Чауса оголосив Інтерпол.

Як повідомляв УНН, партнери із Молдови пообіцяли сприяти екстрадиції Чауса.

Українські Національні Новини

Політика