dbr-zaareshtuvalo-aktivi-kolishnogo-nardepa-nablizhenogo-do-yanukovicha

ДБР заарештувало чергові активи колишнього нардепа, наближеного до Януковича

 • 111944 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Українські слідчі заарештували ще понад 4,5 мільйона доларів активів ексдепутата Верховної Ради від "Партії регіонів". Колишній нардеп тісно співпрацював з оточенням експрезидента Віктора Януковича. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу ДБР. 

Цитата

"Колишній регіонал спільно з оточенням президента-втікача "відмивав" та легалізовував за кордоном доходи, отримані від діяльності одного з потужних концернів на тимчасово окупованій території Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, зловмисник зберіг фактичний контроль над фармацевтичним виробництвом та співпрацював з окупаційною адміністрацією. Він зареєстрував компанію у тимчасово окупованій Горлівці, мером якої став його колишній охоронець, вказали у бюро.

Виконавець, за даними ДБР акумулював на депозитних рахунках, відкритих в українських банках 4,5 млн доларів США, що мають сумнівні та непідтверджені джерела походження. Кошти можуть бути пов’язані із російським капіталом та використовуватись для фінансування агресії. ДБР встановило ці рахунки та вжило відповідних заходів для арешту активів.

Раніше

Під арешт потрапили понад 200 мільйонів екснардепа, наближеного до Януковича.

Доповнення 

Державне бюро розслідувань повідомило, що зупинило постачання в рф підприємством російського олігарха Олега Дерипаски компонентів, які можуть використовуватися в ракетобудуванні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП