dbr-zatrimalo-posadovtsya-derzhprodspozhivsluzhbi-na-vimaganni-khabarya

ДБР затримало посадовця Держпродспоживслужби на вимаганні хабаря

 • 17906 переглядiв

КИЇВ.  23 березня. УНН. Управління ДБР у Миколаєві викрило посадовця Держпродспоживслужби в Одеській області на вимаганні хабаря за роботу ресторану під час карантину, повідомляє УНН.

Цитата

«ТУ ДБР у м. Миколаєві викрило посадовця Держпродспоживслужби в Одеській області, до повноважень якого входить забезпечення контролю за виконанням карантинних обмежень закладами харчування під час пандемії COVID-19, на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди від власників закладів громадського харчування за неперешкоджання їх діяльності попри встановлені карантинні обмеження, невиявлення порушень та непритягнення до відповідальності", - зазначено у повідомленні.

Деталі

Наразі начальника одного із відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області затримано.
Проводяться невідкладні слідчі дії, додали у ДБР.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України. У разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Контекст

Керівника Держпродспоживслужби Владиславу Магалецьку критикують за кадрову політику, яка призначає в регіональні служби людей з сумнівною репутацією.

“Призначення на посади в таких відповідальних структурах, що стосуються навколишнього середовища, життя і здоров’я людей відбувається хаотично і без урахування фахової підготовки або наявності досвіду в тій чи іншій сфері. Керівництво Держпродспоживслужби і інших її структурних підрозділів в основному некомпетентне. А призначення таких некомпетентних людей призводить до прийняття неефективних або навіть злочинних рішень, які шкодять навколишньому середовищу”, — коментує голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Доповнення

Сама Владислава Магалецька обрана керівником Держпродспоживслужби поза конкурсом, за рекомендацією міністра розвитку економіки Ігоря Петрашка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Спад промислового виробництва прискорився до 4,6%

     • 20249 переглядiв

    У "червоних" зонах заборонили ходити без масок на вулиці

     • 33213 переглядiв