dbr-zatrimalo-pyanogo-politseyskogo-yakiy-v-brovarakh-zbiv-pishokhodiv-na-perekhodi

ДБР затримало поліцейського, який п'яним в Броварах збив пішоходів на переході

 • 17315 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Слідчі Державного бюро розслідувань затримали одного з керівників взводу полку поліції особливого призначення ГУ Нацполіції у Київській області, після того, як він скоїв ДТП на пішохідному переході, у результаті якої одна людина загинула, ще одна була поранена. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали одного з керівників взводу полку поліції особливого призначення ГУ Нацполіції у Київській області після скоєння ним дорожньо-транспортної пригоди, у результаті якої загинув громадянин", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронця затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Встановлено, що працівник поліції перебував у стані алкогольного сп’яніння.

"Наразі затриманому готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання відносно нього запобіжного заходу та відсторонення від посади", - додали у пресслужбі.

Повідомляється, що досудове розслідування здійснюється за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Нагадаємо, 16 лютого 2020 року приблизно о 19.00 у місті Бровари Київської області поліцейський, керуючи автомобілем Nissan, скоїв наїзд на двох пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора. В результаті аварії один з пішоходів загинув на місці події, а інший отримав численні травми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП