dbr-zavershilo-rozsliduvannya-schodo-derzhzradi-medvedchuka-spravu-peredayut-do-sudu

ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Медведчука: її передають до суду

 • 175209 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Державне бюро розслідувань завершило розслідування у провадженні про державну зраду народного депутата від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років. Про це УНН інформує з посиланням на пресслужбу ДБР.

Цитата

“Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата України від політичної партії «Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ» Віктора Медведчука у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 111 (Державна зрада) та ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Наголошується, що Медведчуку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що справу Медведчука скеровують до суду для слухання по суті.

Цитата

“Врешті, копію обвинувального акту Медведчуку вручили, він ознайомився, чекаємо процесу. Прокурори готові до чесного, прозорого, змагального процесу в стінах українського суду”, – написала Генпрокурор у своєму Facebook.

Контекст

У квітні СБУ затримала Медведчука після втечі з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого.

У 2021 році спецслужба оголосила кілька підозр Медведчуку. Він підозрюється у вчиненні державної зради, сприянні діяльності терористичної організації та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Одна зі справ стосується організації незаконних схем постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Паливо купувалося за готівку, і таким чином проросійських терористів загалом було профінансовано на суму понад 200 млн гривень. Інша – незаконне заволодіння ТОВ «Прикарпатзахідтранс» ділянкою державного нафтопроводу вартістю понад 200 млн грн. У лютому 2021 року РНБО повернула трубопровід у державну власність.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП