dbr-zvinuvatilo-prikhilnikiv-poroshenka-u-tisku-na-slidstvo

ДБР звинуватило прихильників Порошенка у тиску на слідство

 • 13392 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Прихильники п’ятого президента України Петра Порошенка захопили приміщення Державного бюро розслідування задля впливу на досудове розслідування у кримінальних провадженнях, де фігурує колишній голова держави. Про це заявив директор ДБР Роман Труба, передає УНН із посиланням на прес-службу Бюро.

"Сьогодні під ДБР відбулася акція політичної сили, окремі учасники якої вийшли за межі правового поля: увірвалися до приміщення правоохоронного органу, прикриваючись депутатським мандатом; заблокували в’їзд та виїзд транспорту з ДБР; зірвали проведення зустрічі з європейськими міжнародними партнерами стосовно розвитку та посилення ДБР; вимагали від директора правоохоронного органу "термінових результатів розслідування" або взагалі його скасування. Це називається політичний тиск", - заявив Труба.

За його словами, провадження щодо перетину морського простору військовими кораблями України, в якому, в тому числі, фігурує Порошенко, є одним з найважливіших для ДБР, оскільки воно стосується захисту національних інтересів України.

При цьому, він додав, що під час досудового розслідування відбувся витік інформації, що неприпустимо для будь-якого правоохоронного органу, а тим паче для новоствореного. За цим фактом розпочато службову перевірку.

Нагадаємо, ДБР розслідує вісім проваджень стосовно п'ятого Президента України Петра Порошенка та інших високопосадовців.

Бюро викликало Порошенка на допит 17 липня.

Українські Національні Новини

Політика