debati-genasambleyi-oon-schodo-ukrayini-chogo-ochikuvati

Дебати Генасамблеї ООН щодо України: чого очікувати

 • 20313 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. У четвер, 20 лютого, відбудеться пленарне засідання 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН з пункту порядку денного "Ситуація на окупованих територіях України". Про те, чого очікувати на дебатах, написав у Facebook речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає УНН.

"Якщо засідання Радбезу у вівторок було сфокусоване більше на безпеці, то в ГА ми очікуємо багатосторонньої дискусії. Україна хоче приділити увагу широкому спектру проблем на територіях, які окупувала Російська Федерація: політичних, безпекових, гуманітарних, економічних, соціальних та культурних. Мова йтиме як про Донбас, так і про Крим. Маємо близько 30 спікерів", - написав дипломат.

З його слів, від початку російської агресії в 2014 році у Генеральній Асамблеї ООН були схвалені сім важливих резолюцій: про територіальну цілісність України, про захист прав людини на Кримському півострові, а також про проблему мілітаризації частин Чорного та Азовського морів.

"Фактично, на сьогодні, ООН та її Генасамблея залишаються ключовим міжнародним майданчиком, на якому послідовно порушується питання Криму. Плануємо й надалі використовувати інструменти ООН у контексті зусиль з деокупації українських територій. Початок дебатів о 17:00 за київським часом", - повідомив Ніколенко.

Нагадаємо, 18 лютого у Нью-Йорку відбулось засідання Ради безпеки Організації об’єднаних націй, на якому обговорили ситуацію на сході України. 

Українські Національні Новини

Політика