debati-na-olimpiyskomu-okhoronyatime-do-10-tis-politseyskikh

Дебати на "Олімпійському" охоронятиме до 10 тис. поліцейських

 • 14245 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. На охорону громадського порядку під час дебатів кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка на НСК "Олімпійський" буде спрямовано до 10 тисяч поліцейських. Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, передає УНН з посиланням на прес-службу МВС.

За словами Крищенка, "на охорону громадського порядку буде задіяно до 10 тисяч поліцейських, але все буде залежати від кількості людей, які приїдуть на дебати на стадіоні".

"Ми будемо коригувати численність правоохоронців в залежності від ситуації. Окрім того, будуть задіяні розрахунки Національної гвардії і Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також 20 карет "швидкої допомоги", які будуть знаходитися як у чаші стадіону, так і на прилеглих вулицях", - зазначив він.

Вказано, що фактично з вчорашнього вечора київські поліцейські працюють у посиленому режимі. Зараз проводяться додаткові обстеження стадіону і вже починається перекриття вулиць навколо стадіону. Рух буде закрито до закінчення заходів, тому поліція звертає увагу автомобілістів на це, аби всі могли скоригувати маршрути і не потрапляти у затори та не втрачати час.

Протягом дня будуть проводитися превентивні заходи, у першу чергу антитерористичної спрямованості. Це – поверхневі перевірки у місцях, де будуть встановлені металеві рамки з ручними металодетекторами.

"Ми просимо громадян поставитися з розумінням та не брати із собою речей, які можуть викликати потенційну небезпеку. Підозрілі речі ми будемо вилучати, а громадян не допускати до місця проведення заходу, незважаючи на запрошення чи білети. Також, згідно із домовленостями між штабами обох кандидатів, на заході заборонено використання будь-якої символіки, окрім державних прапорів. При цьому проносити їх тільки у вигляді полотнищ, тому звертаємо окрему увагу й на це", - підкреслив начальник управління.

Проходи на стадіон будуть організовані з двох сторін. Виходи зі станції метро будуть перекриті, але години та кількість часу ще узгоджуються з представниками метрополітену та КМДА.

"Взагалі пропуск на стадіон почнеться з 16-ї години, коли розпочнеться концертна програма. Допуск у фан-зону буде перекритий за 10 хвилин до початку дебатів. Тому ті, хто бажає потрапити туди, повинен це зробити завчасно. Окрім того, додаткові перевірки будуть здійснюватися і в чаші стадіону, тому просимо поставитися до цих дій з розумінням. Надавати поліцейським документи, сумки – це все робиться задля безпеки", - додав Крищенко.

Нагадаємо, поліція закликала штаби не змінювати формат дебатів на "Олімпійському".

Дебати кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського перед другим туром виборів заплановані у п'ятницю, 19 квітня, на НСК "Олімпійський". НСТУ також очікує кандидатів на національні теледебати.

Українські Національні Новини

Політика