defitsit-elektriki-mayzhe-ne-zminivsya-i-dosi-suttyeviy-ukrenergo

Дефіцит електрики майже не змінився і досі суттєвий - Укренерго

 • 921037 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Дефіцит в енергосистемі України майже не змінився відучора і є суттєвим. До всіх обленерго доведені ліміти споживання. Найскладніша ситуація через обстріли у Херсонській області, триває відновлення енергоживлення регіону. Мережеві обмеження зберігаються в Одеській області, повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 3 лютого така:

  • Споживання електроенергії: дефіцит в енергосистемі майже не змінився від учора та є суттєвим.
  • Дефіцит: два блоки на теплових електростанціях підключено в роботу, натомість один виведено в аварійний ремонт. Наявний обсяг виробленої електроенергії розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. Мережеві обмеження зберігаються лише в Одеській області.
  • Обмеження: ліміти споживання доведені до всіх обленерго. Станом на ранок 3 лютого перевищення лімітів не зафіксовано, аварійні відключення диспетчерським центром НЕК “Укренерго” не застосовувалися.
  • Пошкодження: за минулу добу ворог піддав масованим артилерійським обстрілам енергетичну інфраструктуру в Харківській, Херсонській, Сумській, Запорізькій, Донецькій областях. Особливо складна ситуація після обстрілів в Херсонській області. Через значні пошкодження знеструмлені деякі об’єкти й в сусідній Миколаївській області.
  • Ремонт: ремонтні бригади НЕК «Укренерго» відновили функціональність ключового обладнання на декількох підстанціях на сході та півдні України.

Доповнення

Енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах.

Українські Національні Новини

Економіка