defitsit-likiv-v-ukrayini-moz-narikaye-na-problemi-z-logistikoyu

Дефіцит ліків в Україні: МОЗ повідомило про проблеми з логістикою

 • 148238 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. В Україні сьогодні немає проблем з наявністю тих чи інших лікарських препаратів, однак є проблема із їх доставкою. Про це розповів в ефірі всеукраїнського телемарафону міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, пише УНН.

Цитата

"З препаратами проблеми не має на території України. Навіть якщо склад був розбомблений певний – ми встигли зробити те, що повинні були зробити. Ми розпорошили лікарські препарати по різних складах, тому як такої критичної ситуації з тим, що виведен з ладу один склад і що це вплинуло на забезпеченість – це не так", - сказав Ляшко, відповідаючи на запитання щодо дефіциту лікарських препаратів.

"Проблема більше в логістиці, саме в довезені тяжко, оскільки там бойові дії, там зрушені інфраструктура, мости, там не вийшли якісь певні працівники, потім блокпости…", - пояснює міністр.

Деталі

За словами Ляшка, тепер замість того, щоб завозити препарати у декілька областей на день, наразі вдається довезти їх в одну за два-три дні – це наклалося на час доставки препарату до кінцевого споживача.

"І зросло споживання, оскільки люди в перші дні почали брати велику кількість препаратів і аптеки почали сходу закриватись, набрали на три-чотири місяці препаратів на одну людину, і це вивело з обігу, наприклад, перші дні - інсуліни, потім стероїдної групи…", - додав він.

Нагадаємо

Раніше в Україні заборонили застосування 39 лікарських засобів, виробники та/або заявники яких мають юридичну адресу та/або адресу місця провадження діяльності в республіці білорусь. Дія реєстраційних посвідчень цих лікарських засобів припинена наказом МОЗ від 19 березня 2022 року.

Українські Національні Новини

Суспільство