defitsitu-elektriki-nemaye-ale-na-odeschini-mozhut-buti-obmezhennya-cherez-remonti-ukrenergo

Дефіциту електрики немає, але на Одещині можуть бути обмеження через ремонти - Укренерго

 • 1218922 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Дефіцит потужності відсутній 21-й день поспіль та не прогнозується. Обмежень у мережах Укренерго наразі немає. Упродовж 5-6 березня в Одеській області проводитимуть додаткові ремонти на енергооб'єктах, можливі тимчасові обмеження споживання. Про це повідомляє НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 4 березня така:

  • Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 21 день поспіль і наразі не прогнозується.
  • Споживання знизилося, що характерно для вихідного дня. Потреба в електроенергії повністю забезпечується виробництвом на українських електростанціях та несуттєвим імпортом.
  • Генерація: працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Обсяг наявних доступних потужностей генерації сприяє підвищенню її операційної безпеки.
  • Обмеження: мережевих обмежень у мережах Укренерго, що спричиняли б необхідність обмеження споживачів, в областях наразі немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.
  • Ремонти: ремонтні бригади Укренерго у неділю, 5 березня, розпочнуть додаткові ремонтні роботи на енергооб’єктах в Одеській області. Підготовчі роботи вже почалися. Це складні роботи на високовольтному обладнанні, тому упродовж неділі, а також у понеділок можливі тимчасові обмеження споживання. При цьому компанія не виключає ризиків виникнення відмов інших елементів мережі, які живлять Одесу, що можуть статися під час проведення ремонтних робіт. 

Доповнення

Як повідомили в Укренерго, росіяни випустили тисячі ракет та дронів по енергосистемі, понад 200 з них влучили у підстанції. Деякі підстанції були атаковані по 4-5 разів. 

Українські Національні Новини

Економіка