defitsitu-elektriki-nemaye-popri-rist-spozhivannya-na-odeschini-dalisya-v-znaki-vorozhi-obstrili-ukrenergo

Дефіциту електрики немає попри ріст споживання, на Одещині далися в знаки ворожі обстріли - Укренерго

 • 1229719 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. З підвищенням споживання на Одещині далися в знаки наслідки ворожих обстрілів. Внаслідок цього аварійно відключилися окремі елементи системи передачі в регіоні. Ремонтні бригади вже працюють. В усіх решта регіонах мережеві обмеження відсутні. Дефіциту потужності в енергосистемі немає, споживання зростає з початком робочого тижня, повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 27 лютого така:

  • Споживання поступово зростає до рівня робочого дня.
  • Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується.
  • Генерація: в енергосистемі працюють усі види електростанцій. Через водопілля активно працюють гідроелектростанції. Імпорт електроенергії наближається до нуля.
  • Обмеження та ремонти: з початком робочого тижня та підвищенням споживання на Одещині далися в знаки наслідки ворожих обстрілів. Через це сталося аварійне відключення окремих елементів системи передачі в регіоні. Ремонтні бригади вже працюють над усуненням пошкоджень та відновленням енергоживлення. 
    В усіх решта регіонах мережеві обмеження відсутні. На всіх енергооб’єктах, які раніше зазнали пошкоджень від ракетних та дронових атак росіян, тривають ремонти для відновлення їх функціоналу та підвищення надійності передачі електроенергії.

Доповнення

В Укренерго вказують, що в Україні ситуацію зі світлом вдалося покращити, але вона ще далека від того, щоб бути абсолютно стабільною.

Українські Національні Новини

Економіка