defitsyt-elektryky-zberihaietsia-dlia-promyslovosti-znovu-mozhlyvi-obmezhennia-ukrenerho

Дефіцит електрики зберігається, для промисловості знову можливі обмеження - Укренерго

 • 18897 переглядiв

Енергосистема України залишається дефіцитною, оскільки зранку надійшла екстрена допомога з Європи, а з 18:00 до 22:00 можливе обмеження споживання для підприємств та промисловості через пошкодження, спричинені російськими ракетними ударами та ударами безпілотників по українських електростанціях.

В енергосистемі України зберігається дефіцит. Від ранку залучена аварійна допомога з Європи. Сьогодні з 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості можливі обмеження споживання. Українців закликають споживайте електроенергію ощадливо. Про це повідомили у п'ятницю в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Наслідки атаки росіян

"На Дніпропетровщині після ранкового ракетного удару знеструмлені близько 2 700 побутових споживачів. Ремонтні бригади обленерго працюють над відновленням електропостачання", - повідомили у компанії.

Обмеження споживання

"Сьогодні, 19 квітня, в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії протягом майже всієї доби. Він спричинений пошкодженнями, які росіяни завдали ракетними та дроновими ударами по українським електростанціям. 

Вказано, що зранку залучається аварійна допомога з енергосистем європейських країн. 

Україна знову бере аварійну допомогу електрикою з Європи, є обмеження на Харківщині та у Кривому Розі - Міненерго19.04.24, 10:46 • [views_0]

З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості можливе застосування графіків обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу

- повідомили в Укренерго.

Продовжують цілодобово діяти обмеження споживання для промислових споживачів на Криворіжжі. Зранку діють обмеження споживання для побутових споживачів на Харківщині. Знеструмлено близько 203 тисяч споживачів, зазначили при цьому у компанії.

Усіх споживачів закликали ощадливо споживати електроенергію. 

Генерація

Як повідомляється, на одній з теплових електростанцій виведено в аварійний ремонт енергоблок. На інших продовжуються аварійно-відновлювальні роботи після масованої ракетної атаки 11 квітня. На атомних електростанціях триває планова ремонтна кампанія. Сонячні електростанції в окремих регіонах дещо збільшили обсяг, в інших зберігається щільна хмарність.

Імпорт та експорт

Імпорт: протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Експорт: не заплановано

Знеструмлення

Через негоду знеструмлено понад 20 населених пунктів в Дніпропетровській, Полтавській, та Сумській областях.

З інших причин на ранок знеструмлено 385 населених пунктів. Через бойові дії: є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській областях.