defolt-v-rosiyi-mozhe-statisya-4-travnya-bloomberg

Дефолт в росії може статися 4 травня - Bloomberg

 • 195128 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. В росії доба, щоб зробити виплати інвесторам за двома іноземними облігаціями та уникнути дефолту. Пільговий період для переказу 650 мільйонів доларів у вигляді купонних та основних платежів спливає 4 травня після того, як кошти спочатку були заблоковані на початку квітня, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Як зазначає агентство з посиланням на джерело, платіж повинен був бути отриманий, принаймні, однією з розрахункових палат, тоді росії вдасться уникнути дефолту.

Зворотний відлік до дефолту рф почався, коли JPMorgan Chase & Co заявила про зупинення виплат за облігаціями рф за вказівкою Мінфіну США. росія спробувала обійти проблему, заплативши в рублях, але рейтингові агентства назвали це порушенням умов випуску облігацій.

Потім, коли залишалося кілька днів до закінчення пільгового терміну, росія використала свої внутрішні доларові резерви і в п'ятницю оголосила, що перевела готівку своєму іноземному платіжному агенту.

"Це відповідає цілям Міністерства фінансів США, яке дозволяє переказ, тому що це змушує росію розщедритися на місцеві резерви, які інакше могли б бути використані для фінансування військових дій", - зазначає Bloomberg.

Ці кошти покривають погашення облігації зі строком погашення у 2022 році та купон на облігацію зі строком погашення у 2042 році.

Якщо 4 травня росія погасить виплату, то дефолт відкладеться до виплат за суверенними облігаціями, запланованим на 25 травня.

Раніше

Агентство Moody's Investors Service заявило, що росія може опинитися у стані дефолту після того, як здійснила виплати за доларовими облігаціями рублями. рф має час виправити ситуацію до 4 травня.

Якщо у росії відбудеться дефолт, це буде її перший великий дефолт з іноземних облігацій після більшовицької революції 1917 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу