dekilka-krayin-yes-zaboronili-reysi-z-pivdennoyi-afriki-cherez-noviy-shtam-koronavirusu

Декілька країн ЄС заборонили рейси з Південної Африки через новий штам коронавірусу

 • 26661 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Франція, як і кілька інших країн, призупиняє прийом рейсів з країн на півдні Африки через новий, потенційно найнебезпечніший штам COVID-19. Це підтвердив міністр охорони здоров'я стани Олів'є Веран в ефірі BFM TV, пише УНН.

Раніше Італія і Німеччина ухвалили схожі заходи.

Деталі

Так, міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца підписав у п'ятницю вранці постанову, що забороняє в'їзд в країну людям, які перебували в Південній Африці, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Мозамбіку, Намібії і Есватіні протягом останніх 14 днів. Усі країни не мають прямих рейсів до Італії, пише Corriere della Sera.

Федеральний уряд Німеччини, своєю чергою, оголосило Південну Африку регіоном з поширенням цього варіанту коронавірусу. Постанова набирає чинності вночі. У результаті авіакомпаніям буде дозволено перевозити до Німеччини тільки громадян Німеччини. Карантин на 14 днів після прибуття поширюється на всіх, у тому числі на щеплених, пише Handelsblatt.

Зіткнувшись із занепокоєнням медичної спільноти новим варіантом коронавірусу B. 1.1.259, й уряд Франції вирішив призупинити польоти з 7 країн на півдні Африки. Ось список:

  • Південна Африка
  • Лесото
  • Ботсвана
  • Зімбабве
  • Мозамбік
  • Намібія
  • Есватіні (колишній Свазіленд)

Людям, які подорожували за останні 14 днів в одну з цих країн, пропонується повідомити владі і якомога швидше провести скринінг-тест ПЛР.

Міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран каже, що "поширеність цього варіанту виправдовує вжиття заходів".

"Цей новий варіант швидко поширюється, але поки ще мало випадків... Ці заходи спрямовані на захист від завезення цього вірусу", - додав він, говорячи про припинення рейів з південної частини Африки.

Також обмеження на польоти вводять Велика Британія та Ізраїль.

Мандрівникам, які прибувають до Англії з декількох країн півдня Африки, доведеться піти на карантин через попередження про новий варіант коронавірусу. Міністр охорони здоров'я Великої Британії Саджид Джавід заявив, що з 12:00 за Гринвічем п'ятниці шість країн будуть додані в "червоний" список, а польоти будуть тимчасово заборонені, відзначає BBC.

Через побоювання перед новим штамом коронавірусу прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет увечері 25 листопада схвалив рекомендацію міністерства охорони здоров'я внести країни Південної Африки в список "червоних" держав. У "червоний" список внесені Південна Африка, Лесото, Ботсвана, Зімбабве, Мозамбік, Намібія і Есватіні. Окрім того, прем'єр-міністр доручив вивчити питання про негайну зупинку авіасполучення з цими державами.

Згідно з рішенням, іноземці з цих країн не зможуть в'їхати в Ізраїль. Ізраїльтяни, які повертаються з цих країн, у тому числі вакциновані третьою дозою, будуть направлені в карантин в "коронаготелі" на тиждень і зможуть не відбувати його після отримання негативних результатів двох ПЛР-тестів. Ті, хто відмовиться здавати тести, проведуть в карантині 14 днів, пише видання "НЭП".

Додамо

Сьогодні Всесвітня організація охорони здоров'я проведе екстрену нараду щодо мутантного штаму.

Українські Національні Новини

Новини Світу