delegatsiya-kongresu-ssha-vidvidala-kiyiv

Делегація Конгресу США здійснила візит до Києва

 • 15431 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Делегація Конгресу США на чолі з Джейсоном Кроу відвідала Київ для обговорення військової агресії Росії проти України. Про це повідомили посольстві США в Україні, передає УНН.

Цитата

"Представник Конгресу США Джейсон Кроу очолив делегацію Конгресу, яка відвідала Київ, щоб обговорити російське агресивне військове нарощування в Україні та навколо неї та почути оцінки українських офіційних осіб та військового керівництва.

Представник Конгресу Кроу разом з його колегами, представниками Бредом Венструпом і Ріком Кроуфордом підкреслили двопартійну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та її євроатлантичної траєкторії. Делегація також підтвердила відданість США шляху дипломатії та діалогу у деескалації напруженості, спричиненої нарощуванням військових сил Росії, а також підтримці жорстких заходів у відповідь на будь-яке подальше військове вторгнення Росії на суверенну українську територію", - йдеться у повідомленні.

Доповнення

Помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія ще не прийняла рішення про можливе вторгнення в Україну.

Салліван також заявив, що США готові обговорювати з Росією переданий їй список вимог щодо гарантій безпеки, але Вашингтон має і власні пропозиції.

Контекст

Зміст цього списку з восьми пунктів, переданого американській владі, російське МЗС розкрило 17 грудня. Зокрема, Росія вважає, що США не повинні створювати військові бази на території країн, що раніше входили в СРСР, і закликає Вашингтон прийняти зобов'язання виключити подальше розширення НАТО в східному напрямку. Прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що переговори з Росією з безпеки повинні відбуватися за участю партнерів США в Європі. В Євросоюзі підкреслили, що Росія повинна приймати і поважати право інших країн вибирати свою зовнішню політику і союзи, в які вони хотіли б вступити.

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеки нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

На тлі цього президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв'язок, які тривали дві години.

Як заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна і Байдена, Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити в НАТО.

Українські Національні Новини

Політика