delegatsiya-yevropeyskogo-komitetetu-z-zapobigannya-katuvannyam-perevirila-robotu-sbu

Делегація Європейського Комітетету з запобігання катуванням перевірила роботу СБУ

 • 7628 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. З 21 до 30 листопада в Україні з візитом перебувала делегація Європейського Комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню. Про це УНН повідомили у прес-службі СБУ.

У ході інспекційного візиту делегація відвідала Управління Служби безпеки України в Харківській області та отримала відповіді щодо здійснення слідчих дій із особами, які утримуються в ізоляторах тимчасового тримання, а також особами стосовно яких судами обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Делегація впевнилась, що приміщення, які за радянських часів планувалося використовувати для утримання під вартою затриманих осіб, повністю переобладнані для внутрішніх потреб.

Також делегація відвідала у Києві Відділ забезпечення досудового слідства - єдине місце в СБУ, де утримуються або можуть утримуватися під вартою затримані особи. Представники делегації впевнились у відповідності правовим нормам процесуальних дій співробітників установи із затриманими, підозрюваними, свідками, адвокатами та правозахисниками. Вони мали можливість поспілкуватися віч- на-віч із затриманими особами та оглянути приміщення, в яких ті утримуються.

Сьогодні, 30 листопада,  співробітники СБУ взяли участь у нараді за підсумками візиту в Україну делегації Комітету з питань запобігання катуванням.

Голова делегації Георг Тугуши відзначив, що стосовно Служби безпеки України немає жодної заяви щодо неналежного ставлення до затриманих осіб та негативних відгуків про умови їх утримання.

Українські Національні Новини

Політика