delegatsiya-zelenskogo-v-ssha-prositime-nadati-ukrayini-atacms-ta-grey-eagle-politico

Делегація Зеленського в США проситиме надати ATACMS та Grey Eagle - Politico

 • 416396 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Українська делегація в США проситиме про постачання ATACMS та Grey Eagle під час візиту 21 грудня. Про це повідомляє Politico, пише УНН.

Цитата

«За словами людини, знайомої з дискусіями, під час зустрічі з Байденом та його командою з національної безпеки очікується, що українська делегація виступить із ще одним раундом прохань щодо армійських тактичних ракетних систем великої дальності або ATACMS, а також безпілотників Grey Eagle та Reaper», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Але видання вказує при цьому, що офіційні особи США не готові погодитись на надання такої зброї.

«Білий дім Байдена категорично відмовився відправляти ATACMS. Витрати на це високі», – кажуть офіційні особи США.

В адміністрації Байдена вважають, що відправлення ракет великої дальності до Києва може спровокувати путіна на використання ще більш смертоносної зброї.

«Ця нерішучість США стурбувала українських чиновників і змусила вище військове керівництво всередині країни шукати допомоги в інших, у тому числі в країнах, які не входять до західного альянсу», - йдеться у повідомленні.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський офіційно повідомив у Twitter про свій візит до США.

У Білому домі зазначили, що Президент США Джо Байден під час візиту Президента України Володимира Зеленського оголосить про новий пакет допомоги у сфері безпеки для України.

У Білому домі підтвердили, що планують передати Україні ракетну батарею Patriot.

Українські Національні Новини

Політика