delfini-vikidayutsya-na-bereg-chornogo-morya-dei-pro-shkodu-voyennikh-diy-dlya-ekosistemi

Дельфіни викидаються на берег Чорного моря: ДЕІ про шкоду воєнних дій для екосистеми

 • 438207 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Російське вторгнення в Україну завдало значної шкоди не лише людям – сильно страждає природа. Зокрема, екологи б'ють на сполох щодо загрози для мешканців українських водойм через бойові дії та вибухонебезпечні предмети. Про загрози для морської фауни журналіст УНН поспілкувався у п'ятницю з в. о. очільника Держекоінспекції Ігорем Зубовичем.

Цитата

"Є багато інформації, що тваринний світ (в акваторії Чорного та Азовського морів – ред.) терпить великі зміни. І це дуже погано, тому що дійсно є дельфіни, які викидаються на берег Чорного моря. Вони дезорієнтуються у зв'язку з вибухами, з військовими діями, це дуже погано впливає на фауну", - розповів Зубович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через окупантів у Чорному морі масово гинуть дельфіни – еколог

"Є підтверджуючі факти, ми це фіксуємо, щоб потім можна було розрахувати збитки і передати в міжнародні інстанції, суди, щоб стягувати на користь України завдані шкоди довкіллю", - каже співрозмовник.

Деталі

УНН поцікавився також щодо наявності та кількості вибухонебезпечних предметів в акваторії морів. Зубович зазначив, що не має такої інформації.

Нагадаємо

Як писав УНН, в Україні немає комплексного підходу до процесу розмінування морського узбережжя. Послуги фахівців у цій сфері дорожчі і їх не так вже і багато.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП