delo-ukrayinskikh-diversantiv-sud-zasudiv-dudku-i-bessarabova-do-14-rokiv

Справа "українських диверсантів": суд засудив Дудку і Бессарабова до 14 років

 • 10379 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Підконтрольний Росії Севастопольський міський суд засудив Володимира Дудку та Олексія Бессарабова, які звинувачуються в "підготовці диверсій в Криму", до 14 років позбавлення волі кожного, передає УНН, посилаючись на ТАСС.

"Судова колегія постановила визнати Бессарабова Олексія Євгеновича та Дудку Володимира Михайловича винними і призначити кожному з них остаточне покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з відбуванням у колегії суворого режиму", - йдеться в рішенні суддів.

Адвокати засуджених мають намір оскаржити вирок, повідомили захисники засуджених. "Ми будемо оскаржувати", - сказав Сергій Легостов, що представляє інтереси Дудки.

Адвокат другого підсудного Сергій Деменцевіч заявив, що також має намір оскаржити вирок.
"Я вважаю, що вирок не відповідає дійсності", - сказав він.

Представник сторони звинувачення повідомив, що рішення про оскарження буде прийнято після вивчення матеріалів.

Як повідомляв УНН, Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 в Севастополі, їх звинуватили в підготовці диверсії організованою групою і зберіганні зброї (КК РФ: ст. 222 ч.3, ст. 222.1 ч.3, ст. 30 ч.1 - ст. 281 ч.2 п. а). Вже більше півтора року В. Дудка та А. Бессарабов знаходяться в кримському СІЗО.

Українські Національні Новини

Новини Світу