demchenko-pro-sytuatsiiu-na-kordoni-z-bilorussiu-sytuatsiia-za-ostannii-period-ne-zminylasia

Демченко про ситуацію на кордоні з білоруссю: ситуація за останній період не змінилася

 • 11940 переглядiв

Наразі росія не має військових підрозділів на території білорусі, але ситуація на кордоні з білоруссю залишається загрозливою, оскільки країна продовжує підтримувати повномасштабну війну рф проти України.

Хоча напрямок на кордоні з білоруссю останнім часом не змінився, він все одно залишається загрозливим через те, що білорусь продовжує підтримувати росію, яка веде проти України повномасштабну війну. На цей час росія немає на території білорусі своїх бойових підрозділів. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає УНН.

Ситуація для нас звісно не змінилася за останній період. Ми розуміємо, що цей напрямок для нас залишається загрозливим через те, що білорусь продовжує підтримувати росію, яка веде проти нас повномасштабну війну. Власне з території білорусі заходили російські війська, але росія на цей час немає на території білорусі своїх бойових підрозділів. У рамках ротації свого часу вона їх вивела, щоб посилити свої угрупування на лінії фронту, а нових не завозила,

- сказав Демченко.

Деталі

Він зазначив, що на північних кордонах не спостерігається ні переміщення військової техніки, ні переміщення особового складу білорусі.

Звісно, що вони певні дії здійснюють щодо прикриття цього напрямку. Такої прямої загрози ми не фіксуємо. Але, як я вже зазначав, що цей напрямок загалом залишається загрозливим, тому ми продовжуємо його укріплювати й у прикордонні, і по лінії державного кордону, створюючи мінні загородження, певні перешкоди, щоб наші воїни мали всі можливості відбити будь-яку атаку. Звісно, що за тим, що відбувається по той бік кордону, активно стежать підрозділи розвідки та підрозділи ДПСУ, щоб розуміти наскільки ситуація може змінюватися, щоб вчасно реагувати на будь-які виклики,

- резюмував Демченко.

Нагадаємо

На кордоні із росією, ворог не припиняє проводити свою диверсійну діяльність - найбільш активний напрямок як і раніше - Сумська область. Днями українські захисники відбили чергову спробу заходу ворожого ДРГ.