demonstranti-u-rumuniyi-vistupili-z-vimogoyu-vidstavki-uryadu

Демонстранти у Румунії виступили з вимогою відставки уряду

 • 7382 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Поступки уряду Румунії, що скасував суперечливий указ про пом'якшення покарання за корупцію, не вплинули на протестувальників і ввечері у понеділок у центрі Бухареста знову зібралися тисячі людей, хоча і значно менше, аніж на вихідних, передає УНН з посиланням на euronews.

Демонстранти вимагають відставки уряду, який було сформовано лише місяць тому.

Прем'єр Румунії Сорін Гріндяну закликав людей до спокою. Він заявив, що йти з посади не збирається, але натякнув, що крісло може залишити міністр юстиції Флорін Йордаке.

“Ми вирішили дати собі два дні - один на обговорення бюджету, а інший - на голосування щодо вотуму довіри. Адже міністр юстиції зобов'язаний взяти участь у цих процедурах, що відбудуться у середу та четвер. Потім одне з двох - або пан Йордаке сам ухвалить рішення, або це зроблю я”, - сказав С.Гріндяну.

Сам міністр юстиції повідомив, що готує нові поправки до кримінального кодексу, які будуть винесені на обговорення з громадськістю.

Наймасовіші з часів повалення режиму Чаушеску протести в Румунії спалахнули через намір уряду декриміналізувати деякі корупційні злочини. На думку опонентів влади, за цим стояла спроба звільнити від відповідальності низку уже засуджених політиків.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Нафта Brent торгується вище 55 дол. за барель

     • 6944 переглядiв

    За минулу добу у зоні АТО поранено одного військового

     • 8358 переглядiв

    Мін'юст США заступилося за міграційний указ Д.Трампа

     • 6622 переглядiв

    У студії звукозапису в Кельні стався вибух

     • 8104 переглядiв