den-batka-tse-privid-nagadati-pro-obovyazki-batkivstva-vitse-premyer

День батька це привід нагадати про обов’язки батьківства – віце-прем’єр

 • 10709 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. День батька, який доречніше відзначати третьої неділі червня, це привід не лише подякувати за турботу, а й нагадати про обов’язки батьківства. З такою заявою виступила віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє УНН з посиланням на "Урядовий портал"

"Чому нам потрібне таке свято? Це знову ж таки про рівність, про залученість і міцну сім'ю, де обоє батьків беруть однакову участь у житті дітей", - заявила урядовець, підкреслюючи, що в Україні роль батька недооцінена.

"Це неправильно. Неправильно не лише з міркувань моралі і елементарної вдячності, а й тому, що в суспільній свідомості відповідальність за виховання дітей покладається тільки на жінок, закріплюючи хибні стереотипи", - додала вона.

На переконання Климпуш-Цинцадзе, відзначення Дня батька допоможе суспільству гідно оцінити рішення тих чоловіків, які користуються відпусткою з догляду за дитиною, розділяючи відповідальність з жінками.

"На моє глибоке переконання, доречніше відзначати День батька третьої неділі червня, саме тоді, коли його святкують у понад 80 країнах світу", - підкреслила урядовець.

Як повідомляв УНН, за словами Іванни Климпуш-Цинцадзе проросійські засоби масової інформації в Україні продовжують інформаційну атаку проти європейської та євроатлантичної інтеграції.

Українські Національні Новини

Суспільство