den-bez-polietilenovikh-paketiv-denisova-zaklikala-doluchitis-do-aktsiyi

День без поліетиленових пакетів: Денісова закликала долучитись до акції

 • 10807 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. З нагоди Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day) секретаріат уповноваженого Верховної Ради України з прав людини закликає долучитись до акції "День без поліетиленових пакетів". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Омбудсмена.

"Сьогодні, 3 липня, рекомендуємо замінити звичний пластиковий пакет разового використання на торбинки з тканини, паперу тощо. А також поширити цю інформацію для залучення більшої кількості небайдужих до стану навколишнього природного середовища", - йдеться у повідомленні.

Так, зазначається, що метою акції є формування нової екологічної свідомості українців, в межах якої матиме місце усвідомлення нищівної ролі широкого використання пластику, відповідальності кожного за стан довкілля та формування нових екологічних звичок споживачів.

Адже відповідно до даних ООН, у світі щороку використовується 5 трильйонів пакетів, з них переробляють лише 1-3%.

Нагадаємо, що 12 листопада 2019 року парламентарі прийняли за основу проект закону №2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів на території України. Відповідне рішення підтримали 365 народних депутатів України.

Українські Національні Новини

Суспільство