den-sobornosti-programa-svyatkovikh-zakhodiv-u-kiyevi

День соборності: програма святкових заходів у Києві

 • 17054 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. У Києві запланована низка святкових заходів до Дня Соборності України, який відзначають 22 січня. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу КМДА.

"До Дня Соборності України – 100-ї річниці Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, який відзначають 22 січня, у столиці відбудеться низка урочистих та святкових заходів", – йдеться в повідомленні.

Так, за участі керівництва держави та міста відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятників Т.Г Шевченку та М.С. Грушевському.

Також у рамках святкування організують тематичні заходи, присвячені 100-річчю Акта злуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі створили живий вишиванковий ланцюг

20 січня-15 лютого на Майдані Незалежності проведуть інформаційно-виставковий проект "100 років боротьби", приурочений до Дня Соборності України.

21 січня о 12:00 заплановано відкриття меморіальної дошки на честь Головного отамана військ і флоту Української Народної Республіки Симона Петлюри на вул. С. Петлюри.

21-22 січня відбудуться урочистості у районах Києва за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, учасників антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях, громадських і релігійних організацій, представників закордонного українства, діячів науки та культури та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потьомкінські сходи Одеси накрив масштабний вишиванковий ланцюг

22 січня на мосту Патона проведуть молодіжну акцію "Живий ланцюг соборності", а також мирне зібрання "День Соборності України". Також цього дня 22 січня з 8:00 до 19:00 на Софійській площі відбудеться святковий захід до 100-річчя проголошення Акта Злуки.

У Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці "Молода гвардія" з 10 до 28 січня триватиме книжкова виставка "Український шлях до Незалежності від Революції до Соборності". А в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця" проходить фотовиставка до Дня Соборності України, яка триватиме до 31 січня.

Крім того, у січні у читальному залі Державного архіву м. Києва та на офіційному сайті архіву проведуть виставку архівних документів "До 100-річчя Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ONUKA і MOZAЇKA: у столичному метро презентували фотопроект

У КМДА запевнили, що у місцях проведення загальнодержавних заходів буде забезпечено чергування бригад екстреної медичної допомоги, охорону громадського порядку та святкове оформлення.

Також у міській адміністрації попередили, що на час підготовки та проведення заходів, у разі необхідності, обмежать рух транспорту та внесуть зміни в роботу міського пасажирського транспорту загального користування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Північному мосту обмежать рух

Нагадаємо, минулого року очікувалося, що у святкових заходах до Дня соборності в Україні візьмуть участь понад 62 тисячі громадян.

Українські Національні Новини

Київ