den-zbroynikh-sil-v-angliyi-vipustili-monetu-na-chest-printsa-filipa

В Англії випустили монету на честь принца Філіпа

 • 23321 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Була представлена ​​монета обмеженим тиражем 5 фунтів стерлінгів, присвячена життю герцога Единбурзького Філіпа. Спеціальна монета з портретом принца Філіпа випускається в рамках Дня збройних сил. Про це пише УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Дизайн монети схвалив сам герцог ще при життю, який помер в квітні 2021 року.

Принц Філіп був президентом консультативного комітету Королівського монетного двору протягом 47 років з 1952 по 1999 рік.

Під час свого перебування в комітеті він курирував створення монет для десяткової обробки і чотирьох остаточних портретів королеви.

Монета, створена художником Яном Ранком-Бродлі, є законним платіжним засобом, але була розроблена як колекційна, випущена обмеженим тиражем і не надходить в обіг.

Відповідно до королівської традиції номінал пам'ятної монети - 5 фунтів стерлінгів, яка зазвичай використовується для позначення таких моментів, як коронації або ювілеї.

Королівський монетний двір також внесе пожертвування в розмірі 50 000 фунтів стерлінгів на премію герцога Единбурзького, засновану принцом в 1956 році для підтримки громадської роботи в Великобританії і по всьому світу.

"Королівський монетний двір протягом століть відзначав важливі королівські події, і для нього велика честь представити нову оригінальну монету, яка прославляє життя і спадщина чудової людини", - йдеться в повідомленні монетного двору Великої Британії.

Доповнення

Принц Філіп помер 9 квітня, не доживши два місяці до 100-річчя. На початку року йому зробили операцію на серці, він провів в лікарнях майже місяць - найдовший період, на який чоловік королеви коли-небудь був госпіталізований.

Чоловік Єлизавети II перестав брати участь в публічних заходах у 2017 році, пославшись на погіршення здоров'я.

Українські Національні Новини

Новини Світу