denisova-i-moskalkova-mozhut-zustritis-u-moskvi-v-ponedilok

Денісова і Москалькова можуть зустрітись у Москві в понеділок

 • 10677 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Уповноважена з прав людини ВР України Людмила Денісова провела бесіду з російською колегою Тетяною Москальковою щодо організації можливої зустрічі у Москві. Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні поспілкувалася телефоном з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Ми обговорили питання щодо організації нашої з нею можливої зустрічі у понеділок в Москві. Я висловила свою повну готовність зустрітися з нею, адже тем для обговорення у нас надзвичайно багато", - написала Денісова.

Вона розповіла, що спитала у Тетяни Москалькової, чому омбудсмену досі не надійшло відповідей на звернення щодо дотримання прав українських політв’язнів – Олега Сенцова, Романа Сущенка, Володимира Дудки, Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Павла Гриба, Едема Бекірова, Кязима Аметова, Асана Чапуха та багатьох інших.

Крім того, українська уповноважена з прав людини розповіла російській колезі про кримського татарина Едема Бекірова, якого напередодні так званий "суд" у Криму залишив під вартою.

"Едем Бекіров інвалід першої групи і потребує постійного медичного догляду. В умовах СІЗО у нього значно погіршилося здоров’я і є загроза інфаркту та виникнення гострого септичного стану незагоєної рани правої гомілки. Це підтверджується і медичними довідками, які я їй також надала. Просила російського Омбдусмана звернути увагу на це і вона пообіцяла, що з’ясує усі обставини щодо стану його здоров’я. Сподіваюся на те, що йому нададуть кваліфіковану допомогу", - підкреслила Денісова.

Як повідомляв УНН, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що збирається поїхати до Москви і планує там вимагати від ФСБ РФ доступу до українських моряків, полонених Росією під час інциденту біля Керчинської протоки.

Українські Національні Новини

Політика