denisova-napisala-moskalkoviy-cherez-pogirshennya-stanu-politvyaznya-bekirova

Денісова написала Москальковій через погіршення стану політв'язня Бекірова

 • 7308 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала відкритого листа до своєї колеги з РФ Тетяни Москалькової з проханням сприяти забезпеченню громадянина України, кримськотатарського активіста Едема Бекірова повноцінним лікуванням, відповідно до лікарських рекомендацій. Свій лист Уповноважена з прав людини опублікувала у Facebook, передає УНН.

"В черговий раз звертаюся до Вас у зв'язку з надходженням інформації про тяжкий стан здоров’я громадянина України Едема Бекірова", - написала Денісова.

За словами Омбудсмена, раніше у телефонній розмові Москалькова повідомила, що політв'язня переведуть до Сімферопольської лікарні імені Семашка на медичне обстеження та лікування, яке буде тривати два тижні.

"Замість цього Едема Бекірова через три дні повернули до спецблоку Сімферопольського СІЗО. За словами адвоката, який відвідав політв’язня сьогодні (23 січня 2019 року), кримському татарину дійсно стало значно гірше", - наголосила Денісова.

Вона зазначила, що результати медичного обстеження, якого так потребує хворий, також відсутні.

"Це означає, що Едему не надається кваліфіковане та ефективне медичне лікування. Саме тому я звертаюся до Вас і наполегливо прошу надати Едему Бекірову та його адвокатам копію медичного висновку, та сприяти забезпеченню громадянина України повноцінним лікуванням, відповідно до лікарських рекомендацій", - додала Омбудсмен.

Як повідомляв УНН, стан здоров'я заарештованого в окупованому Криму Едема Бекірова, хворого на діабет, різко погіршився.

Раніше Бекірову зробили укол інсуліну, який йому протипоказаний.

Минулого тижня хворого на діабет кримськотатарського активіста Едема Бекірова вивезли в сімферопольську лікарню на обстеження. У медичній частині СІЗО Сімферополя говорили, що обстеження Бекірова триватиме два тижні. Однак через кілька днів політв'язня повернули з лікарні в СІЗО.

Раніше "Верховний суд" тимчасово окупованого Криму на засіданні прийняв рішення залишити кримськотатарського активіста Едема Бекірова під вартою до 11 лютого.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в'їзді в окупований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Українські Національні Новини

Політика